Livonsaaren leipomo

Livonsaaren leipomoLivonsaaren leipomo leipoo luomuleipää ja -leivonnaisia. Leipomo toimittaa leipää lähialueen kauppoihin, ruokapiireille ja yhteisökylän asukkaille.

Leipomo muutti Livonsaaresta Turkuun maaliskuussa 2017, kun aiempi 35 m2:n suuruinen tuotantotila kävi liian pieneksi.

Leipomotoiminta sai alkunsa halusta luoda ekologisesti kestävä ja eettisesti järkevä työpaikka. Raaka-aineet hankitaan mahdollisuuksien mukaan lähialueelta, omalta luomutilalta tai lähistöllä olevilta muilta luomutuottajilta. Pääraaka-aineet, eli ruis ja vehnä, on kasvatettu Livonsaaren yhteisökylän mailla.

Tällä hetkellä leipävalikoimasta löytyy perinteinen juureen tehty ruisleipä, kestosuosikki sekaleipä, maltainen saaristolaisleipä, asiakkaiden toiveesta syntynyt Pähkinäinen sekä hiivaton, runsaasti siemeniä sisältävä vuokaleipä Aikapoika. Toimitamme leipiä myös tilauksesta.

Kotileipureille tarjoamme oman saaristolaisleipä-ohjeemme mukaan tehtyä Tee-se-itse Saaristolaisleipä -jauhoseosta. Jauhoseos sisältää kaikki leivän kuiva-aineet. Jauhopussin lisäksi tarvitset vain piimää ja siirappia.

Saatavilla on nyt myös vähähiilihydraattinen ja luontaisesti gluteeniton mantelileipä-jauhoseos. Kysy kauppiaaltasi!

Tuoreita ruisleipiä

Tuoreita ruisleipiä

Leipämme ovat lisäaineettomia, ja ne tehdään vain puhtaista ja aidoista luomu-raaka-aineista. Suolana käytetään merisuolaa, jota leivissä on noin 1%. Useimmat leivät tehdään taikinajuureen, jolloin makuaineet pääsevät muodostumaan luonnollisesti pidemmän ajan kuluessa. Leivät leivotaan käsin, ja paistetaan kiviarinalla sähköuunissa, jonka tarvitsema sähkö tuotetaan tuulivoimalla.

 

Livonsaaren leipomon leipien myyntipisteet löytyvät leipomon omalta nettisivulta, osoitteesta livonsaarenleipomo.fi/myyntipaikat

Yhteydenotot hoituvat kätevimmin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto [ät] livonsaarenleipomo.fi. Puhelimella tavoitat varmimmin klo 13-17 välisenä aikana: 045 161 4080