Kimppakyydit-sähköpostilistalle liittyminen

Kenen kannattaa harkita sähköpostilistalle liittymistä

Kimppakyydin kysyminen listan kautta ei vaadi listalle liittymistä.

Listalle kannattaa liittyä sellaisten ihmisten, jotka kulkevat usein Livonsaaren ja muun maailman välillä ja joko tarvitsevat kimppakyytejä tai haluavat tarjota kyytejä.

Sähköpostilistan tarkoitus

Yhteisökyläläisten tarpeissa oli muodostaa jonkinlainen kimppakyytien tiedotusväline. Pienen ajatushaudonnan jälkeen päätimme perustaa koko Livonsaaren kimppakyytitarpeita palvelevan sähköpostilistan.

Tämä nyt perustettu sähköpostilista on tarkoitettu kaikille niille, jotka haluavat tiedustella tai tarjota sellaisia kimppakyytejä, joissa lähtö tai paluu on Livonsaaressa. Lähinnä kohderyhmänä ovat ihmiset, jotka asuvat tai käyvät usein Livonsaaressa (ei siis välttämättä yhteisökylässä).

Sähköpostilistan tarkoituksena on myös palvella yhteisökylän vieraita. Sitä varten yhteisökylän nettisivuilla pidetään esillä listan lähetysosoitetta, johon kuka tahansa, myös listalle liittymättömät, voivat lähettää pyyntöjä kimppakyydeistä.

Listalle liittyminen

Listalle saa liittyä kuka tahansa.

Listalle voi liittyä myös lähettämällä tyhjä viesti osoitteeseen kimppakyydit-join ät yhteisokyla.net tai listan nettisivun http://yhteisokyla.net/mailman/listinfo/kimppakyydit_yhteisokyla.net kautta.

Listalta eroaminen

Listalta eroaminen tehdään lähettämällä tyhjä viesti osoitteeseen kimppakyydit-leave ät yhteisokyla.net tai listan nettisivun http://yhteisokyla.net/mailman/listinfo/kimppakyydit_yhteisokyla.net kautta.

Eroamispyynnön voi myös lähettää listan ylläpitäjälle osoitteeseen kimppakyydit-owner ät yhteisokyla.net.

Roskapostin torjunta

Roskapostiongelma pidetään poissa aktiivisella valvonnalla.

Jos listalainen tai listan ulkopuolinen lähettää listalle sellaisen viestin, jonka sisältö on liian paljon jotain muuta kuin listan tarkoituksen mukainen, ylläpitäjä antaa lähettäjälle varoituksen. Jos häiritsevä listan käyttö jatkuu, estetään kyseisestä sähköpostiosoitteesta jatkossa tulevat viestit.

Jos listalle tulee perinteinen selkeä roskaposti, lähettäjän osoitteeseen pannan heti esto. Jos tällaisia roskaposteja alkaa tulla vähänkin enemmän, siirrymme kaikkien listan ulkopuolisten lähettämien viestien etukäteisvalvontaan ja tarvittaessa tuntemattomien uusien jäsenten ensimmäisen viestin tarkistamiseen ennen kuin ne pääsevät automaattisesti läpi listalle.