Kimppakyydin tiedustelu

Viestien lähettäminen kimppakyytisähköpostilistalle

Listalle tarkoitetut viestit lähetetään osoitteeseen kimppakyydit ät yhteisokyla.net.

Kirjoita viestin otsikko sellaiseksi, että siitä jo näkee kaikkein oleellisimmat tiedot: tarjoatko vai haluatko kyytiä, mistä minne, minä päivänä.

Kannattaa laittaa viestiin myös puhelinnumerosi, niin mahdollinen kyytisi tarjoaja tai tarvitsija saa sinut nopeammin kiinni ja teidän on helpompi sopia kyydistä.

Listalle lähetetyissä viesteissä tulisi joko ilmoittaa kyytitarpeesta tai mahdollisuuksistaan tarjota autokyytiä. Muista asioista listalla tiedottaminen ei ole listan tarkoituksen mukaista.

Sähköpostilistan tarkoitus

Sähköpostilistan idea lähti liikkeelle Livonsaaren yhteisökylän asukkaiden tarpeista, mutta siitä tehtiin kaikille avoin.

Listalla on mukana lähinnä ihmisiä, jotka asuvat tai käyvät usein Livonsaaressa (ei siis välttämättä yhteisökylässä). Lista on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat tiedustella tai tarjota sellaisia kimppakyytejä, joissa lähtö tai paluu on Livonsaaressa.

Listan tarkoituksena on myös palvella yhteisökylän vieraita.

Kimppakyytien rahalliset korvaukset

Autoreissun kustannusten jakamisesta kukin kyydin tarjoaja päättää kyydin saajan kanssa tapauskohtaisesti. Kyydin voi tarjota ilmaiseksikin, mutta kimppakyydeissä yleensä on käytäntönä, että autokulu jaetaan.

Usein puhutaan ”bensakulujen jakamisesta”, mutta auton omistajaa kunnioittavampi lähestymistapa on puhua autokuluista. Autolla ajamisen jokainen kilometri maksaa huolto- ja korjauskuluja yllättävän paljon. Lisäksi auton omistajalle lankeaa mm. vakuutusten ja vuosittaisten verojen maksaminen sekä auton myyntiarvon aleneminen. Ei ehkä ole oikein, että kyytiläinen osallistuu vain polttoainekuluihin.

Meillä yhteisökylässä on ollut yhteiskäyttöisiä autoja ja lainaamme usein toisillemme autoja, joten olemme laskeskelleet autolla ajelun kilometrikohtaisia kuluja. Viime aikoina polttoaineiden hintojen noustua autoilla ajamisen todellisiksi kustannuksiksi on laskettu 18-28 senttiä kilometriä kohti.