Ajo-ohjeet

Turusta

Livonsaarelle lyhin tie Turusta tulee Merimaskun kautta. Ensin Naantaliin päin, samaa tietä Naantalin läpi Rymättylään päin, kunnes tulee Merimaskun ja Velkuan kyltti oikealle (noin 20 km Turusta), käänny oikealle. Aja sitä tietä noin 10 km, ensin Merimaskun läpi ja samaa tietä eteenpäin, kunnes tie päättyy T-risteykseen (noin 30 km Turusta). Seuraa taas Velkuan kylttiä eli vasemmalle. Sitä tietä noin 5 km, olet jo oikeassa saaressa, ja tässä tulee sininen kyltti oikealle: Pohjanpää. Siitä aja Pohjanpääntietä muutama sata metriä, ja oikealla on keltainen koulurakennus. Aja pihaan.

Helsingistä

Kun ajat Helsingistä, ei kannata kääntyä ennen Turkua ohitustielle, jonka liittymässä lukee Naantali. Se on sekä kilometreissä että ajallisesti pitempi reitti kuin ajaminen Turun läpi. Kun moottoritie on tuonut sinut Turun keskustan liepeille, kannattaa vain jatkaa samaa tietä kaupungin läpi, kunnes oikealla on rautatieasema. Siitä seuraava risteys, josta voi kääntyä oikealle, vie Naantaliin. Sitä tietä pitää ajaa vasenta kaistaa, koska toinen kaista erkanee Rauman suuntaan. Katso ajo-ohje Turusta.

Tampereelta

Kun olet noin viiden kilometrin päässä Turusta, tulee Turun ohitustien (E18) liittymä, jossa on opaste Naantaliin. Aja ohitustietä ensin Raisioon saakka. Jatka Raision keskustan läpi Naantaliin, josta jatka Rymättylän suuntaan. Aja Naantalin keskustan kohdalta noin 7 km Rymättylään päin, kunnes tulee Merimaskun ja Velkuan kyltti oikealle. Aja sitä tietä noin 10 km, ensin Merimaskun läpi ja samaa tietä eteenpäin, kunnes tie päättyy T-risteykseen. Seuraa taas Velkuan kylttiä eli vasemmalle. Aja sitä tietä noin 5 km, olet jo oikeassa saaressa, ja tässä tulee sininen kyltti oikealle: Pohjanpää. Siitä aja Pohjanpääntietä muutama sata metriä, ja oikealla on keltainen koulurakennus. Aja pihaan.

Pohjoisesta (valtatie 8)

Heti Mynämäen jälkeen käänny oikealle risteyksestä, jossa on viitta Mietoinen. Aja 19 km tietä 1930: ensin kohti Mietoista, josta jatka kohti Askaisia ja Askaisten läpi, kunnes tulee risteys, jossa on Velkuan viitta oikealle. Aja kohti Velkuaa noin 10 km, kunnes oikealla on viitta Pohjanpää. Siitä aja Pohjanpääntietä muutama sata metriä, ja oikealla on keltainen koulurakennus. Aja pihaan.

Lännestä (Uusikaupunki, Vehmaa, Taivassalo)

Aja kohti Turkua. 29 km ennen Turkua käänny oikealle risteyksessä, jossa on viitta Askaisiin ja Velkualle. Aja 10 km tietä 1930 Askaisiin ja Askaisten läpi, kunnes tulee risteys, jossa on Velkuan viitta oikealle. Aja kohti Velkuaa noin 10 km, kunnes oikealla on viitta Pohjanpää. Siitä aja Pohjanpääntietä muutama sata metriä, ja oikealla on keltainen koulurakennus. Aja pihaan.

Varo peuroja

Peuroja on täällä niin paljon, että siitä pitää ihan erikseen mainita. Tarkemmin, viimeisen kymmenen kilometrin matkalla Merimaskun Kirkonsalmesta yhteisökylään kannattaa varautua tietä ylittäviin peuroihin.