Yhteisökylä täyttää kymmenen vuotta!

Livonsaaren yhteisökylä on täyttämässä kymmenen vuotta. Yhteisökylän perustamiselle ei ole tietenkään olemassa mitään yhtä ja ainoaa alkupäivää, mutta juhlavuotena on joka tapauksessa vuosi 2015, koska vuonna 2005 yhteisökylän maa-alue ostettiin ja samana keväänä tänne muuttivat ensimmäiset yhteisökylän perustajat asumaan. Yhteisökyläprojekti oli pantu alulle paljon aiemmin, jo 90-luvulla. Silloin ideaa lähdettiin kehittelemään Helsingissä.

Ensi lauantaina 6.12. tulee kuluneeksi tasan kymmenen vuotta siitä, kun perustettavan yhteisökylän hallinnollinen organisaatio eli osakeyhtiö pantiin alulle. Silloin laadittiin ensimmäinen virallinen osakeyhtiön asiakirja eli perustamiskirja. Se tapahtui Helsingissä ja sen allekirjoittivat kaikki yhdeksän perustajaa, ja siinä oli määräykset mm. ensimmäisten osakkeiden merkinnästä ja ehdotus yhtiöjärjestykseksi.

Juhlistamme päivää fiinillä juhlavastaanotolla, jonne on kutsuttu kaikki A- ja B-osakkaat.

Tämän maatilan osto ajoittuu alkuvuoteen 2005. Esikauppakirjassa 10.1.2005 sovittiin 60 hehtaarin maa-alueen kaupasta osakeyhtiön lukuun. Lopullinen kauppakirja allekirjoitettiin 28.4.2005.

Juhlavuoden päätapahtuma järjestetään jossain vaiheessa ensi kevättä, ja siitä on alustavasti suunniteltu viikonloppua, joka sisältää seminaarin, yhteisökylän esittelyä toiminnallisesti, juhlahumua ja saunomista.