Lasten taideleiri ja varsan nimijuhla

Kesä vaihtui ripeästi syksyyn ja vielä vikkelämmin liki talvisiin tunnelmiin. Yöpakkaset yllättivät ainakin meidän kasvimaan ja kissan vesikipon. Palatkaamme kuitenkin vielä hetkeksi lokakuun pimenevästä ja käpertyvästä tunnelmasta lämpimiin kesäpäiviin, heinäkuun puoliväliin, jolloin Irja järjesti lapsille kolmipäiväisen taideleirin.

 

Tervetulopuhe

 

 

 

 

 

 

Ennen kuin astuttiin sisään maalauksen maailmaan tutkittiin Tervetuloa -kyltin värejä. Aiheita kolmeen päivään mahtui aina unista omaan lähiympäristöön, ja maalauspohjina toimi niin pahvit, paperit, puulankut kuin nahkalaukut.

 

TL Anni maalaa I

Festariladon laudanraoista pilkistävä valo riitti luomaan ateljeen tunnelman. Päivien kuluessa taidemaalarit uppoutuivat työskentelyynsä hetki hetkeltä syvemmin.

 

TL Heikki

 

 

 

Jokaisen työn jälkeen lapset saivat kertoa maalauksestaan ja kuunnella, kun muut kertoivat omistaan. Syksyn aikana maalaukset on tarkoitus ripustaa näkyville ja järjestää pieni taidenäyttely. Ja kenties taideleiri saa jatko-osan, työpajan aikuisille…

 

 

 

 

 

 

 

Yhteiskuva

 

IMG_1122

Taideleirin viimeisen päivän kruunasi pienen varsan nimijuhla Mynämäellä. Tahmatassu Fredriksonin kunniaksi hevoshaan liepeillä syötiin piknikeväät ja ennen kaikkea porkkanakakku – lienee hevosenkin herkku!

 

 

Rita Elli Hanna