Asukkaaksi

Yhteisökylän jäseneksi liittyminen alkaa molemminpuolisella tutustumisella. Alkuun on hyvä tulla käymään, hengailla paikalla ja muuttaa vaikka kesäksi asumaan. Kattoa kesäasujille ei meillä ole aina mahdollista tarjota, mutta tilapäisasumuksissa elää kesää mainiosti.

Vanha päärakennus Alitalo toimii ensisijaisesti väliaikaisasumuksena yhteisökylään rakentaville, mutta Alitalon keittiö ja muut fasiliteetit ovat korvausta vastaan tilapäisasukkienkin käytössä. Ja joskus Alitalosta liikenee myös huoneita tilapäisasujille. Varsinkin talvisin Alitalossa on ollut tilaa. Tilapäisesti yhteisökylässä voi asua korkeintaan vuoden, tai tilanteesta riippuen pidempäänkin. Kuukausivuokra tilapäisasumuspaikalle (esim. asuntovaunu tms.) on 35 euroa. Alle kuukauden pätkän voi B-osakas telttailla ilmaiseksi.

Taloudellinen sitoutuminen

Livonsaaren yhteisökylän maa- ym. omaisuuden omistaa ja sitä hallinnoi Livonsaaren yhteisökylä osakeyhtiö, jonka omistavat yhteisökylän jäsenet. Lisäksi osakeyhtiöllä on äänioikeudettomia tukiosakkaita. Päätäntävallan pitämiseksi kyläläisillä, jokainen kylän asukas hankkii tasamäärän A-sarjan osakkeita, osakkaaksi liityttäessä 50 kappaletta eli 12 500 euron arvosta (vuoden 2015 hinta).

Tämän lisäksi pitää rakentaa tai rakennuttaa itselleen jonkinlainen asumus. Esimerkiksi tähänastisten kokemusten perusteella pysyvän, omarakenteisen pienen hirsirakennuksen pelkät materiaalikustannukset ovat noin 20 000 euroa. Vaatimustaso ja oman työpanoksen osuus vaikuttavat suuresti kustannuksiin.

Täysjäsenyys

Kun on tutustuttu – ihmiset, paikka ja ajatukset tuntuvat täsmäävän – yhteisökylän vakiasukkaat hyväksyvät uuden ihmisen täysivaltaiseksi jäseneksi konsensusmenettelyllä. Uuden jäsenen suorittama 12 500 euron osakemerkintä hyväksytään yhtiökokouksessa.