Ilmoitusarkisto

Savirakentamisen viikonloppukurssi

ProNatMat-hanke järjestää Turun Koroisissa ja Livonsaaressa savi- ja luonnonmateriaaliraken-tamiskurssin. Koroisten kurssilla opitaan miten cob-tekniikalla tehdään huussia ja taidetta. Livonsaaressa opitaan cobin lisäksi pölkkysavi- ja kevytsavitekniikoita.

23.-25.5., LUMO-keskus, Koroinen, Turku
26.-27.5., Livonsaaren yhteisökylä

Kurssit pidetään englannin kielellä. Opettajana Jaanus Viese. Kts. www.juured.ee

Kursseille ilmoittautumiset ja tiedustelut:
outi.tuomela (ät) turkuamk.fi tai 044 907 4597

Luentoilta

Savitekniikoista keskiviikkona 23.5. klo 19-21 Koroisilla. Jaanus Viese ja Teuvo Ranki luennoi. Kaikille avoin. Tervetuloa.

 

Tutustumisviikonloppu 18.-20.5.2012

Järjestämme jälleen tutustumisviikonlopun Livonsaaren yhteisökylästä kiinnostuneille kesän korvalla 18-20.5.2012. Tutustumisviikonloppu on tarkoitettu ensisijaisesti niille, jotka harkitsevat yhteisöasumista tai maalle muuttoa.

Viikonlopun aikana kierrämme kylään viime vuosien aikana nousseilla rakennuksilla sekä tutkimme meneillään olevien rakennustöiden touhua. Kerromme ja keskustelemme elämisestä ja asumisesta yhteisökylässä, mahdollisuuksista ja mahdollisista haasteista. Saunomme saarenkuulussa savusaunassa ja syömme hyvää ruokaa.

Tutustumisviikonloppu alkaa vapaamuotoisesti perjantaina illalla, ja päättyy sunnuntaina lounaaseen. Majoitustilaa on rajallisesti, mutta telttapaikkoja on runsain mitoin. Ruoat tarjotaan omakustannehintaan, eli arviolta noin 20 € per aikuinen koko viikonlopun ajalta. Voimme tarvittaessa järjestää lastenhoitoapua kyläkierroksen ajaksi.

Kysymykset ja ilmoittautumiset toukokuun alkuun mennessä sähköpostitse osoitteeseen info (ät) yhteisokyla.net

Viime vuoden tutustumisviikonlopun väkeäViime vuoden tutustumisviikonlopun väkeä

Suuret Savenlaittajaiset 21.-30.4.2012

Tervetuloa Livonsaareen olki-savitalkoisiin 21.-30.4.2012

Tarkoituksena on tehdä olki-saviseinät asuinrakennukseen käyttäen liukuvalu-tekniikkaa. Työn kestosta ei ole tarkkaa tietoa, mutta tavoitteena on saada seinät valmiiksi viikon aikana.

Tehtäviin työvaiheisiin kuuluu sopivan saviliemen sekoittaminen tasosekoittimella, olki-savi-seoksen valmistaminen sekä seinän valaminen muottien avulla. Suuret Savenlaittajaiset on oivallinen tilaisuus oppia tekemään kevytsaviseinää!

Kevytsavirakentamisen konkari, arkkitehti Teuvo Ranki on lupautunut opastamaan työn alkuvaiheessa.

Talkoolaisille on tarjolla ruokaa, saunomista ja rajoitetusti majoitustilaa. Ilmoitathan tulostasi Simolle, sannala ät gmail.com

Tähän taloon tehdään olki-saviseinät!